Konsten att hantera besvärliga människor

Inkluderande arbetskultur vinner alltid

Kriget är slut

Jag föreläst i 20 år för 100.000-tals människor. Här är några av mina kunder.

Konsten att hantera besvärliga människor

”Konsten att hantera besvärliga människor” har jag gjort i snart 20 år. Den har setts av 100.000-tals människor live och 1.3 miljoner sett den på YouTube.

Min föreläsningen vill inspirera att bli medveten hur vi kan hantera besvärlighet, skav, gnäll och konflikter. Mina föreläsningar ska vara varma, roliga och informativa. Genom skratt, igenkänning och kunskap så tror jag att man når fram.

Jag brinner för att hjälpa och stärka människor. De som gått igenom tuffa händelser i livet, om man är utsatt för skit eller om det skaver på arbetsplatsen. Vi förtjänar bättre.

Jag har föreläst i 20 år om konsten att hantera besvärlighet och har blivit, om jag får skryta lite, en av de mest älskade och eftertraktade föreläsarna på grund av att jag delar med mig av mina egna erfarenheter som ledare inom film, tv och teater men också förmågan att göra ett svårt ämne roligt och begripligt. Det ska vara inspirerande att lära sig.

Inkluderande arbetskultur vinner alltid

”Tillit är det nya svenska stålet”, brukar jag säga. För att nå mål och visioner gäller det att designa arbetsmiljön så att alla känner sig sedda, behövda och trygga. Bygga sina organisationer med tillit till medarbetarna och ledarskapet då blir det robust och tryggt.  Då spelar det ingen roll om det kommer in lite skav, gnälll, besvärliga människor eller uppstår konflikter, man är trygg med att organsationen tar hand om det.

Men hur gör man då?
Min föreläsning handlar om vad besvärlighet på våra arbetsplatser kan vara, hur det uppstår, hur det ser ut och vilka konsekvenser det får om man inte tar hand om det.

Den senaste forskningen är glasklar på vad man måste ha koll på. Jag går igenom de viktigaste funktionerna och strukturerna  för att få ordning och reda på arbetsplatsen.

Med humor, värme, konkreta råd och tips så ser jag till att alla mina kunder jag haft genom åren har handfasta verktyg och inspiration för att stärka gemenskapen.

Om jag får skryta så har jag vunnit begriplighetspriset, blivit nominerad till årets HR-profil och har ett snittbetyg på 4.9 från de kunder som mäter nöjdhet. Det gör mig stolt och jag vet att mina föreläsningar gör gott och nytta.

Att inspireras ska både vara kul och nyttigt.

Kriget är slut

Jag växte upp i en dysfunktionell familj med alkohol, misshandel, svek och lögner. Som fyra åring blev jag omhändertagen av polisen och placerade på barnhem. Jag växte upp på tre barnhem, fyra olika fosterfamiljer och jag bytte skola nio gånger på 11 år.

En rejält tuff start i livet men det jag lyckades vända det där till min fördel och styrka. Det har varit smärtsamt, jobbigt men livsviktigt att bryta sig loss från min sociala bojor för jag har ju inget ansvar för vad vuxna människor gjorde mot mig som barn, men jag har 100% ansvar för mina handlingar här och nu idag. När jag såg att konsekvenserna av den ryggsäck jag fick som barn blev för stor och jag gled in i problem så valde jag att göra upp med min historia. Jag ville sträcka på ryggen och lyfta huvudet högt och ville inte vara ett offer för min historia utan kunna ge mina barn en barndom jag inte fick.

Min föreläsning handlar om min resa. Vad som gjort att just jag kunnat bryta mina sociala bojor. Vilka konsekvenser det kan få men också inspirera andra att våga bli vän med sin historia. För vi kan inte ha det ogjort, frågan är åt vilket håll vår ilska, sorg och smärta ska leda oss.

Föreläsningen vill inspirera att bryta tystnaden och stigmatiseringen kring utanförskap. Det är inte vi som gjort bort oss, det var inte vi som sårade och svek, men det är vi som får ta konsekvenserna för vad andra gjort mot oss som barn. Därför vill jag lyfta civilkuraget. De som inte höll tyst. De som vågade bygga tillit till vuxenvärlden igen. Alla vardagshjältar som ser, hör och gör.

En rolig, sorglig, smärtsam föreläsning som handlar om att ta ur den knutna näven i fickan och bli hel igen, trots allt vi gått igenom.